Ferrari wil terugslaan in Canada

Ferrari zal er alles aan doen om tijdens de komende Grand Prix van Canada terug te slaan. In Monaco werd Fernando Alonso slechts zevende en viel Felipe Massa na een crash uit, niet het resultaat waar de Italianen op hoopten.

Teambaas Stefano Domenicali: "Het weekend in Monaco was voor ons niet het makkelijkste. We hebben in de tussentijd hard gewerkt en de data bestudeerd om erachter te komen waarom we niet zoals verwacht gepresteerd hebben. We hebben ons onder meer gericht op de betrouwbaarheidsproblemen waar we mee kampten om er zo voor te zorgen dat de resultaten die we in Monaco behaald hebben voor dit jaar eenmalig zijn geweest."

Het circuit in Canada is compleet het tegenovergestelde van Monaco waar maximale downforce vereist was. Het kent enkele lange rechte stukken en is zwaar voor de remmen, een punt waarop Ferrari dit seizoen sterk is. Domenicali vertrouwt er hierbij op dat de bolide in de race wederom sterker is dan in de kwalificatie, waardoor in de race enkele plaatsen gewonnen kunnen worden.