Tieten op Zweedse landkaart

In Zweden is ophef ontstaan over een stel prammen. Deze zijn te zien op een landkaart van het Scandinavische land.

Maja Koppfeldt keek eens goed naar de kaart van haar land en deed een huiveringwekkende ontdekking. In het water rond het strandje van Bovallsstrand zag de zure muts een getekende vrouw met een paar blote tieten. Schuimbekkend deed de moeder haar relaas op haar blog. Ze sprak hier haar afschuw uit over het feit dat 'vrouwen altijd worden gezien als lustobject'.

De lokale VVV steekt de hand in eigen boezem en erkent dat de afbeelding al jaren op de kaart te zien is. "Dat is nu juist het probleem", klaagt de feministe. "We leven niet meer in het verleden, maar moeten juist vooruit kijken. Het slaat nergens op, ze moeten die vrouw verwijderen."

Donderdag komt de gemeenteraad van Sotenäs bijeen om het voorval te bespreken. VVV-baas Göran Olsson zal voorstellen de tieten te schrappen. "Hopelijk zijn ze vrijdag al verdwenen. Dat slechts een iemand heeft geklaagd, is al te veel", vindt hij. Volgens hem is er geen sprake van seksisme en vindt hij het vreemd dat 'men zich zoveel kan opwinden over een paar borsten'.