Alle finalisten Songfestival bekend

Alle finalisten van het Songfestival zijn bekend. Donderdagavond werd tijdens de tweede halve finale bekend gemaakt welke landen het lijstje met de zesentwintig finalisten compleet maken.

Hongarije, Azerbeidzjan, Georgië, Roemenië, Noorwegen, IJsland, Armenië, Finland, Malta en Griekenland zullen aankomende zaterdag in de finale van het Eurovisie Songfestival te zien zijn. Deze landen zullen het in Malmö moeten opnemen tegen Anouk die Nederland vertegenwoordigt met het nummer Birds. Anouk plaatse zich al tijdens de eerste halve finale.

Naast Anouk plaatsen Litouwen, Moldavië, Ierland, Wit-Rusland, Estland, Denemarken, België, Rusland en Oekraïne zich afgelopen dinsdag tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Landen die al een plek in de eindstrijd hadden zijn Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Italië en gastland Zweden.

De finale van het Songfestival zal zaterdag plaatsvinden in Malmö. Het is voor het eerst sinds 2004 dat Nederland wordt vertegenwoordigt in de eindstrijd van het liedjesfestijn. Re-Union eindigde in dat jaar op de 20e plaats.