Anna Raadsveld speelt rol in slavernijfilm

Anna Raadsveld heeft een rol bemachtigd in de slavernijfilm Hoe Duur Was de Suiker? van Jean van de Velde. Ze speelt de rol van Elza, het halfzusje van Sarith, de rol van Gaite Jansen. Dat maakte haar management dinsdag bekend. Ook Benja Bruijing, Kees Boot en Yannick van de Velde zijn in de film te zien.

Het verhaal, gebaseerd op de roman van de Surinaamse schrijfster Cynthia McLeod, gaat over twee halfzusjes op een Surinaamse suikerrietplantage in de achttiende eeuw. Het is de bloeitijd van de suikercultuur maar ook van voortdurende vrees voor aanslagen door marrons, afstammelingen van gevluchte slaven. Hoewel de meisjes beschermd en in weelde opgroeien, komen ze toch in contact met de marrons. Pas dan beseffen ze welke prijs er dagelijks voor de suiker wordt betaald.

De 22-jarige Raadsveld was eerder al te zien in onder meer de speelfilm Timboektoe en in de tv-series Overspel en De Daltons, De Jongensjaren. Ze heeft ook een rol in de in september te verschijnen romkom Smoorverliefd van Hilde van Mieghem. Ook Hoe Duur Was de Suiker? gaat in september in première.

Het is dit jaar precies 150 jaar geleden dat de slavernij in Nederland werd afgeschaft. Naast Hoe Duur Was de Suiker? verschijnt ook de internationale coproductie Tula: The Revolt, over een slavenopstand in 1795. Hierin spelen onder anderen Danny Glover, Jeroen Krabbé, Derek de Lint en wijlen Jeroen Willems de hoofdrollen.


Anna Raadsveld speelt rol in slavernijfilm (Foto: Novum)