Snelwegen nog goed berijdbaar

De Nederlandse snelwegen zijn vrijdagochtend nog goed berijdbaar. De vorst van afgelopen nacht leidt alleen op lokale wegen tot gladheid, zegt een woordvoerder van de VerkeersInformatiedienst vrijdag.

De snelwegen zijn nog redelijk warm, waardoor ze nog niet opvriezen. "Voor de zekerheid is wel plaatselijk gestrooid", zegt de woordvoerder. De komende dagen zakt de temperatuur verder. "Dan verliezen de snelwegen hun warmte en kan het ook daar glad worden."

Het KNMI waarschuwt voor gladheid in de helft van de twaalf provincies. In Zeeland, Flevoland en de provincies ten noorden en oosten daarvan geldt code groen. In de overige provincies is code geel van kracht.,

Op vrijdagochtend is de ochtendspits meestal sowieso al rustig, op het hoogtepunt staat er meestal maximaal 75 kilometer file. Deze vrijdag wordt zo'n zestig kilometer verwacht.

Grote ongelukken die de spits kunnen verstoren zijn rond 06.30 uur nog niet gebeurd. Op de A28 staat wel een kleine file tussen Zwolle en Amersfoort. Daar is een auto achterop een vrachtwagen gereden. "Maar dat ongeluk is al bijna afgehandeld en zal verder geen problemen geven."


Snelwegen nog goed berijdbaar (Foto: Novum)