FOK! wat een weer...Wéér geen droge dag

Goedemorgen! Het leek er even op dat het vandaag een droge dag zou gaan worden, maar helaas zit dat er tóch niet in. December is al kletsnat en ook de laatste dagen van dit jaar hebben de regenmeters nog flink wat werk voor de boeg. Gisteren viel er vooral in het zuiden enige regen, terwijl het in het noorden droog bleef en de zon zelfs scheen.

In de afgelopen nacht koelde het in de gebieden met opklaringen flink af en kwam het tot lichte vorst. In het zuiden bleef het grotendeels bewolkt en bleef de temperatuur boven 0. Vanmiddag volgt er vanuit het westen opnieuw regen en motregen. Gemiddeld over het land loopt de temperatuur op naar 6 graden en een steeds verder toenemende wind draait naar het zuiden toe. Ik ben trouwens bang dat ik dit weerbericht de komende dagen kan kopiëren, want er zit absoluut geen verandering in het huidige weerbeeld aan te komen. De weerkaarten laten voortdurend een westelijke stroming zien en zolang dat in stand blijft hoeven we niet op stabieler weer te rekenen.

Aan de noordkant van de Alpen valt er vandaag nog vrij veel neerslag en tussen de 500 en 1000 meter zal de neerslag in sneeuw overgaan. Morgen blijft het er grotendeels droog en is het redelijk skiweer. Helaas blijven de temperaturen op de meeste plaatsen wel vrij hoog.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Koude luchtIjskoude lucht boven de Alpen vorig jaar. Dat is nu helaas anders.