Deze week in première (week 51)

Welke films verschijnen deze week in de bioscoop? FOK!film zet ze allemaal op een rij. Deze week zijn de nieuwkomers op het witte doek: Life of Pi, Het Bombardement, Playing for Keeps, Du Vent dans Mes Mollets, Renoir en So Undercover.

Life of Pi
In Ang Lee's Life of Pi zien we het ongelovelijke verhaal van de zestienjarige Piscine Patel, zoon van de eigenaar van een dierentuin in India. Wanneer de familie besluit het land te verlaten wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra en een tijger.

Het Bombardement
Oorlog en liefde in dit drama van regisseur Ate de Jong. Terwijl in Nederland de oorlog uitbreekt ontstaat er ook een romance tussen de jonge bokser Vincent (Jan Smit) en de verloofde Eva (Roos van Erkel). Dan breekt 14 mei 1940 aan, de dag dat het centrum van Rotterdam gebombardeerd wordt. Tot overmaat van ramp verliezen de geliefden elkaar uit het oog.

Playing for Keeps
George (Gerard Butler) is een voormalig voetballer wiens gloriedagen reeds lang voorbij zijn. George is het playboyleven echter meer dan zat en is na een aantal mislukte investeringen al zijn geld kwijtgeraakt. Hij keert terug naar Virginia om daar de draad op te pikken met de van hem vervreemde ex-vrouw Stacie (Jessica Biel) en zijn verwaarloosde zoon. Om het goed te maken gaat George het voetbalteam van zijn zoon coachen. Maar dan komt hij tot ontdekking dat de tribune's volgepakt zitten met sexy voetbalvrouwen en wanhopige huisvrouwen. Kan George zijn ogen op het doel houden?

Du Vent dans Mes Mollets
De 9-jarige Rachel zit werkelijk geklemd tussen haar vader en moeder die haar overstelpen met liefde. Ze telt de minuten af die haar scheiden van de vrijheid. Tot ze op een dag de onverschrokken Valérie ontmoet. Heerlijke komedie van de maker van La tête de maman (2007).

Renoir
In de nadagen van zijn leven wordt Auguste Renoir gekweld door het verlies van zijn vrouw, de pijn van artritis en het verschrikkelijke nieuws dat zijn zoon Jean gewond is geraakt. Maar wanneer een jong meisje op wonderbaarlijke wijze zijn wereld betreedt, krijgt de oude schilder nieuwe energie. Als Jean terugkeert naar het ouderlijke huis om te revalideren raakt ook hij in de ban van het roodharige meisje. Een indrukwekkend drama van Gilles Bourdos.

So Undercover
Molly Morris (Miley Cyrus) wordt door de FBI ingehuurd om undercover te gaan bij een studentenvereniging. Ze moet hiervoor wel veranderen van een taaie privédetective in een geraffineerd, stijlvol universiteitsmeisje. Molly moet de dochter beschermen van een grote maffiabaas. Met meerdere verdachten op haar lijst ontdekt Molly onverwachts dat niet iedereen is wie men lijkt te zijn, inclusief zijzelf.