Kobayashi volgend seizoen niet in Formule 1

Kamui Kobayashi doet volgend jaar niet mee in de Formule 1. De Japanner heeft zijn pogingen om een stoeltje in de hoogste raceklasse te bemachtigen gestaakt. Dat meldt de 26-jarige coureur, die vooral sponsorgeld tekortkomt, op zijn website.

Kobayashi, die in 2009 voor Toyota zijn debuut maakte in de Formule 1, reed de afgelopen drie seizoenen voor Sauber. Volgend jaar zet de Zwitserse renstal, waar de Nederlander Robin Frijns als testrijder aan de slag gaat, de Duitser Nico Hülkenberg en de Mexicaan Esteban Gutiérrez in.

De afgelopen weken zamelde Kobayashi geld in onder zijn fans, maar dit bleek niet voldoende om een plek in de koningsklasse af te dwingen. "Ik kon een budget van ten minste acht miljoen euro meenemen", aldus de nummer twaalf van vorig seizoen. "Helaas was de tijd te kort om een stoeltje voor 2013 te bemachtigen."

Hoewel Kobayashi teleurgesteld is en meevoelt met zijn fans, weigert hij zichzelf af te schrijven. "Ik bewaar het geld voor 2014. Mijn doel is om dan terug te keren in de Formule 1. Ik ben ervan overtuigd dat het mij gaat lukken", aldus de Japanner, die in oktober uitgerekend in zijn geboorteland voor het eerst in zijn carrière het podium haalde. Kobayashi is naar eigen zeggen niet geïnteresseerd in een andere raceklasse.