Deze week in première (week 47)

Welke films verschijnen deze week in de bioscoop? FOK!film zet ze allemaal op een rij. Deze week zijn de nieuwkomers op het witte doek: Alles is familie, Taken 2 en Beyond the Hills.

Alles is Familie

In Alles is Familie draait het om de familie De Roover waarvan de leden op een cruciaal punt van hun leven zijn beland, waarin het maken van belangrijke keuzes onvermijdelijk lijkt. Zo wil Winnie (Carice van Houten) een baby, haar man Rutmer (Thijs Römer) wil dichter bij zijn gevoel komen, zijn broer Charlie (Benja Bruijning) wil vooral geen verantwoordelijkheid en hun zwager Dick Tasman (Jacob Derwig) wil zijn overleden vrouw terug. Dan is er nog Arend (Kees Hulst), de vader van de familie, die gelukkig wil worden en zijn vrouw Jeanette (Martine Bijl) die alleen maar gewild wil zijn. Geregisseerd door Joram Lürsen, die eerder naam maakte met onder meer In Oranje, Alles is Liefde, 't Schaep Met De 5 Pooten en Dolfje Weerwolfje.


Taken 2

In Taken (2008) moest Bryan Mills (Liam Neeson) het opnemen tegen een bende die zijn dochter hadden ontvoerd. In de vervolgfilm geniet Bryan, samen met zijn vrouw Lenore (Famke Janssen) van een welverdiende vakantie in Istanbul. De rust word echter ruw verstoord als ze worden ontvoerd. Al snel blijkt dat het dezelfde bende is, die eerder Bryans dochter Kim ontvoerde. Mills ging eerder niet bepaald zachtzinnig met hen om en ze zinnen nu op wraak. Gebaseerd op een scenario van Robert Mark Kamen en Luc Besson.


Beyond the Hills (Dupa Dealuri)

Alina en Voichita zijn samen opgegroeid in een Roemeens weeshuis. Jaren later komen de twee jonge vrouwen elkaar weer tegen in een afgelegen klooster in Roemenië. Alina wil naar Duitsland en wil dat Voichita met haar meegaat. Voichita is echter diep onder de indruk van het kloosterleven. Wanneer Alina een priester uitdaagt wordt ze opgenomen in een ziekenhuis, ze wordt ervan verdacht door de duivel bezeten te zijn.
Dupa Dealuri kreeg een nominatie voor de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes en is de Roemeense inzending voor de komende Oscars. Met 150 minuten een behoorlijk lange zit trouwens.

ApFWM6qfpIM