WB wil vervolg Casablanca

Al jarenlang zwerven er in Hollywood ideeën rond om een vervolg op de filmklassieker Casablanca uit 1942 van regisseur Michael Curtiz te maken. Met name een script van de originele scenario-schrijver Howard Koch zou lange tijd kans hebben gemaakt om verfilmd te worden. Filmstudio Warner Bros. trok echter in 1989 de stekker uit het vervolg, die de klassieker met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart moest opvolgen. In een artikel van de New York Post wordt beweerd dat Warner Bros. nu opnieuw interesse heeft in dit vervolg.

Het verhaal van de opvolger zou zo'n twintig jaar na Casablanca afspelen. Een door Rick (Bogart) en Ilsa (Bergman) geadopteerd kind, met de naam Richard, zou in het tweede deel afreizen naar het Midden-Oosten om meer te weten te komen over zijn echte vader. Uiteindelijk zou hij verliefd raken op een Arabische vrouw en zet hij zich in om oud-Nazi's op te sporen.

In het artikel zegt de journalist en filmhistoricus Aljean Harmetz: “There really are not many solid 20-year-old actors. Certainly not Robert Pattinson, though maybe that guy who’s popping up everywhere, Joseph Gordon-Levitt.” Ook Stephen Bogart, de zoon van Humphrey Bogart, heeft zijn bedenkingen bij een vervolg: “If they want to make a movie about intrigue in North Africa, that’s fine, but bringing the specter of one of the greatest movies of all time into it makes it just another feeble attempt at Casablanca 2. There are certain films, like The Wizard of Oz, Gone With the Wind and, of course, Casablanca that need to stay as pristine and perfect as they are.’’

Het zeventig jaar oude Casablanca wordt gezien als één van de beste films ooit gemaakt. Het won in 1943 de Oscars voor Beste Film, Beste Regie en Beste Script.

Casablanca