Warner zet Justice League tegenover Avengers 2

Warner Bros. heeft een agressief stukje marketing getoond met de film Justice League. Vandaag is bekendgemaakt dat de superheldenfilm in 2015 gaat verschijnen, hetzelfde jaar als The Avengers 2.

Volgens de LA Times begint Warner volgens jaar met filmen en lanceert de film in 2015. Hierdoor wordt het een directe vijand voor de film The Avengers 2, die op 1 mei 2015 staat gepland. Scenarist Will Beall werkt hard aan het script voor de superheldenfilm, terwijl de producent nog zoekt naar een regisseur. Eerder werden Christopher Nolan en Ben Affleck aan het project verbonden, maar beiden hebben deze geruchten ontkracht.

Door deze planning lijkt de kans zeer klein dat, afgezien van Superman-film Man Of Steel, er voor Justice League nog een andere film van een van de superhelden verschijnt. Naar verwachting starten de opnames van enkele helden pas nadat Justice League is afgerond.

De Justice League bestaat uit stripboekfiguren Batman, Superman, Wonder Woman, Flash, The Green Lantern, Aquaman en Martian Manhunter. In tegenstelling tot The Avengers zijn de leden van de Justice League allen op een ander moment in hun eigen filmreeksen. Batman gaat tegen Bane de strijd van zijn leven aan, Superman begint net met misdaadbestrijding en The Green Lantern moet de Aarde verdedigen van alle gespuis.

JL