Hammer-time voor Warner Bros.

Ooit werd de rol door Stacey Keach gespeeld in de jaren tachtig voor een televisieshow. Sinds de film I, The Jury uit 1982 met Armande Assante is er geen verfilming meer geweest met dit bekende personage. Over wie hebben we het? Detective Mike Hammer, de rechercheur waarvan Warner Bros. Recentelijk de rechten heeft gekocht.

Hammer komt uit een boekenreeks dat is geschreven door Mickey Spillane. Het eerste boek werd in 1947 uitgegeven en eindigde in 2006 met de dood van de schrijver. Niet alleen Bond-schrijver Ian Fleming was een fan van de bikkelharde maar klassieke agent, ook Max Allan Collins (boek Road To Perdition) is een trouwe lezer. Laatstgenoemde heeft vanaf 2006 het stokje overgenomen van de overleden Spillane en schrijft nu verder aan de Hammer-verhalen. Volgens Warner Bros. is Collins samen met de weduwe van Mickey Spillane de uitvoerend producent van de nog te maken Hammer-film.

Waar de film over gaat is nog onbekend. De afgelopen tijd is er een discussie geweest tussen Warner en de rechthebbenden over de setting. De een wil Hammer naar de moderne tijd halen, terwijl de andere partij de rechercheur liever in het midden van de afgelopen eeuw wilt houden, dus trouw aan de boeken. Warner Bros. bekijkt op dit moment enkele pitches van bekende scenaristen, maar er zijn nog geen namen vrijgegeven wie er aan de ‘race’ meedoen.