'Britney Spears nam overdosis in 2008'

Britney Spears heeft volgens haar ex-manager in 2008 een overdosis genomen. Het zou gaan om de drug amfetamine, beter bekend als speed. Dat verklaarde Sam Lutfi donderdag tijdens de rechtszaak die hij tegen de zangeres aanspande. Lutfi beschuldigt Spears en haar ouders van contractbreuk en laster.

Lutfi was jaren geleden de manager van Spears, in een periode dat het niet goed ging met de popzangeres. In die tijd schoor ze haar hoofd kaal. Volgens Lutfi deed Spears dat om te voorkomen dat haar lokken getest zou worden op drugs, schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ. Lutfi beweert de 30-jarige Britney te hebben geholpen met afkicken.

Spears dwong drie jaar geleden een contactverbod af tegen Lutfi, omdat hij de volledige controle over haar leven zou willen overnemen. Zij beweert dat hij haar juist van drugs heeft voorzien.

Britney is naar verluidt doodsbang om te worden gedwongen te getuigen in de zaak, ondanks dat een rechter eerder oordeelde dat ze daar mentaal gezien niet toe in staat is. Ze zou veel slechte herinneringen hebben aan de tijd dat hij in haar leven was.