Volkswagen blijft populair

Volkswagen heeft in de eerste negen maanden van het jaar 9,7 procent meer auto's verkocht. In die periode leverde de Duitse autofabrikant wereldwijd 6,71 miljoen auto's af, maakte het bedrijf vrijdag bekend. De groei is vergelijkbaar met die in het eerste halfjaar.

Op de Duitse thuismarkt nam het aantal afgeleverde auto's in de eerste drie kwartalen met drie procent toe. In de rest van West-Europa daalde het aantal afleveringen juist met zes procent als gevolg van de moeilijke marktomstandigheden.

In Midden- en Oost-Europa nam het aantal afgezette auto's daarentegen met 23,1 procent toe. Die stijging is wel flink kleiner dan in het eerste halfjaar. Toen werden daar, met name dankzij koopgrage Russen, liefst 45 procent meer auto's verkocht.

In Noord-Amerika wist Volkswagen ruim een kwart meer auto's te verkopen in de eerste negen maanden. In China bedroeg de stijging 18,5 procent. De merken Audi en Volkswagen deden het in de eerste drie kwartalen beter dan vorig jaar, maar het tegendeel gold voor Seat. Dat laatste merk wordt vooral in Europa verkocht.