Van der Voort naar tweede ronde World Grand Prix

Vincent van der Voort is door naar de tweede ronde van de World Grand Prix in Dublin. Hij versloeg William O'Connor met 2-1 in sets. Vijf andere geplaatste spelers hebben het niet gered, onder andere Simon Whitlock en Gary Anderson zijn uitgeschakeld. 

O’Connor begon goed aan de partij. De Ier gooide direct een 180’er en pakte de openingsleg met een 95-finish en pakte later de openingsset met 3-1. O'Connor had de partij naar zich naar zich toe kunnen trekken. In de derde leg van de tweede set had hij op matchpoint kunnen komen, maar hij miste een volle beurt op de dubbels. Van der Voort stapte in met een 76-finish en maakte niet veel later 1-1 in sets.

De snelste darter ter wereld leek O'Connor verslagen te hebben. De eerste twee legs gingen naar Van der Voort, maar verzuimde daarna om de partij af te maken. In de derde leg miste Van der Voort drie matchdarts en kreeg daarna in de vierde leg een 140-finish om zijn oren. De Ier kreeg in de beslissende leg één pijl op dubbel-18 voor een 110-finsh, maar hij miste. De zenuwen braken hem op en Van der Voort kon alsnog dubbel-8 uitgooien.

Vincent van der Voort speelt in de  tweede ronde tegen Brendan Dolan. De Noord-Ier versloeg Anderson met 2-0. Dinsdagavond komen Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen in actie. 

Speler Speler Uitslag
Mark Walsh Robert Thornton 1-2
Dean Winstanley Dave Chisnall 1-2
Simon Whitlock Justin Pipe 1-2
Terry Jenkins Mervyn King 1-2
Gary Anderson Brendan Dolan 0-2
Phil Taylor Michael Smith 2-0
Kevin Painter Kim Huybrechts 2-0
Vincent van der Voort William O'Connor 2-1