Zuckerberg: koersdaling Facebook pijnlijk

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg heeft de vrije val van het aandeel Facebook tijdens een personeelsbijeenkomst van de netwerksite deze maand 'pijnlijk' genoemd. Dat schrijft de Wall Street Journal vrijdag op basis van gesprekken met Facebook-medewerkers.

Donderdag sloot het aandeel op 19,87 dollar. Daarmee is de koers van Facebook sinds de beursgang in mei met bijna vijftig procent gedaald.

Volgens de krant opende Zuckerberg de bijeenkomst door toe te geven dat het koersverlies pijnlijk is voor werknemers. Die kregen voor de beursgang de mogelijkheid tegen een korting op de openingskoers aandelen te kopen. Doordat de koers inmiddels zo is ingezakt, dreigen ze echter te verliezen op hun investering.

De medewerkers kunnen wegens een speciale clausule hun aandelen pas op zijn vroegst deze herfst verkopen. Ook Goldman Sachs, de bank die de beursgang van Facebook begeleidde, lijkt nu van een koude kermis thuis te komen. Goldman kocht in december 2010 voor 450 miljoen dollar aandelen Facebook. De zakenbank betaalde daarvoor een kleine 21 dollar per aandeel.

Volgens Zuckerberg hoeven de medewerkers zich echter helemaal geen zorgen te maken. De 28-jarige topman zou tijdens de personeelsbijeenkomst hebben gezegd dat de investeringen van de laatste zes tot twaalf maanden 'snel vruchten zullen afwerpen'. Daardoor zou ook de aandelenkoers weer omhoog gaan.


'Zuckerberg noemt koersdaling Facebook pijnlijk' (Foto: Novum)