Amsterdamse daklopers wilden zonsopgang zien

De man en vrouw die zaterdagmiddag op het Damrak in Amsterdam van een dak zijn geplukt, zaten daar om naar de zonsopgang te kijken. De vrouw is vervolgens in slaap gevallen, zo verklaarde ze zaterdagmiddag tegenover de politie.

Volgens een politiewoordvoerder is het niet duidelijk of de man ook in slaap is gevallen. "We weten nog niet wat hij de hele ochtend heeft gedaan. Hij wordt nog verhoord."

Uit vrees dat een van de twee van het dak wilde springen, werd de omgeving van het Damrak en de Nieuwendijk afgezet en het tramverkeer omgeleid. Het stel werd rond 13.30 uur ingerekend door een arrestatieteam. Het gaat om een 20-jarige man en een 28-jarige vrouw. De vrouw woont antikraak in het pand. "Kennelijk kun je via de brandtrap op het dak komen", aldus de zegsman.

De twee zitten nog vast, maar volgens de woordvoerder kan dat niet lang meer duren. "Je gaat niet mensen voor zoiets drie dagen in de cel zetten." Hij verwacht dat ze een bekeuring krijgen en in de loop van de dag worden vrijgelaten.