Halloween-acteur Richard Lynch overleden (76)

De Amerikaanse acteur en producer Richard Lynch is op 76-jarige leeftijd overleden. Lynch, vooral bekend van zijn rollen in diverse sciencefiction en horrorfilms, werd dood in zijn huis in Palm Springs aangetroffen. Het is niet bekendgemaakt waaraan hij is overleden.

Richard Hugh Lynch wordt op 12 februari 1940 in Brooklyn, New York geboren. In 1967 steekt Lynch zichzelf per ongeluk in de brand, terwijl hij onder invloed van LSD is en houdt daar de nodige littekens aan over. De littekens gaven hem echter ook een karakteristieke kop die hem jaren later nog bijzondere filmrollen zouden opleveren.

In 1973 maakt Richard Lynch zijn debuut in de film The Scarecrow. Lynch zou daarna als acteur in zo'n dikke 150 films en tv-series te zien zijn. Zo was hij te aanschouwen in films zoals Invasion USA (1985), Necronomicon (1993) en Rob Zombie's Halloween en tv-series zoals The Streets Of San Francisco, Battlestar Galactica, Star Trek: The Next Generation en Six Feet Under. Lynch's laatste rol was eveneens in een film van Rob Zombie, de nog te verschijnen The Lords Of Salem.