[Groep B] Vooruitblik: Portugal - Nederland

Vanavond wordt duidelijk welke twee landen uit groep B doorgaan in de strijd om de Europese titel. Alle landen kunnen in theorie nog uitgeschakeld worden, dus alles is nog mogelijk. Hieronder volgt een vooruitblik op de wedstrijd tussen Portugal en Nederland.

Het Nederlands elftal heeft maar één missie; met twee goals verschil van Portugal winnen. Oranje kent een zeer povere start van het EK voetbal en staat op dit moment onderaan in de groep. Hierdoor heeft ons land het niet meer in eigen hand en is hoe dan ook afhankelijk van het resultaat bij de wedstrijd tussen Denemarken en Duitsland.

Klaas-Jan Huntelaar lijkt in elk geval in de basis te starten, waardoor Ibrahim Afellay op de bank begint. Het middenveld wordt zeer waarschijnlijk gevormd door Robin van Persie, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart.

Portugal heeft in statistisch opzicht de beste papieren in de wedstrijd tegen Nederland. In de laatste tien edities wonnen de Portugezen negen keer. De laatste overwinning dateert van het WK 2006, waarbij arbiter Ivanov een hoofdrol voor zich opeiste door acht gele en vier rode kaarten te trekken. De Portugese ploeg won het duel uiteindelijk met 1-0.



Vermoedelijke opstellingen:

Portugal:
Patrício, Pereira, Pepe, Alves, Coentrão, Meireles, Veloso, Moutinho, Nani, Postiga, Ronaldo
 
Nederland:
Stekelenburg, van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Willems, van der Vaart, de Jong, Robben, van Persie, Sneijder, Huntelaar

De laatste training van Oranje in Charkov (Foto: Pro Shots)