Prince voorspelt Selah Sue gouden toekomst

Prince denkt dat er een succesvolle carrière is weggelegd voor de Belgische zangeres Selah Sue. "Hij had me zien optreden en voorspelde me een goede toekomst", vertelt de zangeres aan het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone.

Selah Sue, die werd geboren als Sanne Putseys, ontmoette de muzieklegende toen hij haar vroeg om in zijn voorprogramma te staan. "Toen ik een soundcheck deed kwam hij naar me toe en zei: je stem is goed." De zangeres was zo nerveus dat ze door wilde gaan met de repetitie. "Ik zei: oké Prince, nu moet ik soundchecken."

Na het concert van Prince spraken de twee elkaar een halfuur backstage en gaf de zanger haar tips. "Ik vroeg hem of ik nog extra gitaarlessen nodig had en hij zei: nee, ik zie dat je muziek ademt." Ook zei hij dat ze van haar succes moet genieten. "Hij zei: je moet gelukkig zijn met dat je van je muziek kunt leven want dat is de mooiste baan die er is."

Het debuutalbum, Selah Sue, van de 23-jarige zangeres verscheen vorig jaar. In de Verenigde Staten komt de plaat in augustus uit. Selah Sue is bekend van hits als Raggamuffin en Crazy Vibes. Ook zong ze mee op Cee Lo Greens nummer Please.