Sauber-coureurs: "Auto is te traag"

De Sauber C31 leek dit Formule 1-seizoen een kanshebber te worden om vele punten bijeen te sprokkelen. Afgaande op de race in Maleisië leek dit ook te gaan gebeuren, maar in Bahrein trokken coureurs Kamui Kobayashi en Sergio Perez de conclusie dat de bolide te langzaam is.

"We wisten vooraf al wel dat dit circuit niet makkelijk voor ons zou worden maar de wagen was simpelweg te traag vandaag. We hebben allebei de strategieën geprobeerd door die op te delen tussen Kamui en mij. Uiteindelijk blijken beide strategieën ons niets verder te hebben geholpen. Ik had veel last van bandenslijtage en door een probleem met de pitstop verloor ik ook nog een plaats en daardoor het laatste puntje dat er te halen viel, aan Michael Schumacher," zei Perez die net buiten de punten als elfde eindigde.

Teamgenoot Kobayashi werd twee plaatsen lager geklasseerd. "De slijtage op de banden sloeg eerder toe dan waarop we gehoopt hadden. Ik moest wel drie pitstops maken waarvan de laatste slechts zeven ronde voor het einde. Ik zie geen dingen die we anders hadden kunnen doen waardoor het beter zou zijn gegaan. Ons algemene probleem zat hem vooral in de snelheid van de wagen. Daar moeten we de komende tijd hard aan gaan werken."