Lady Di wilde rol in Bodyguard 2

Kevin Costner wilde van Lady Diana een filmster maken. De Britse prinses overwoog volgens de acteur om de hoofdrol te spelen in The Bodyguard 2. "Ze wilde dat ik het scenario voor haar schreef", zei de acteur tegen de Amerikaanse talkshowpresentator Anderson Cooper.

"Ik zei dat ik het voor haar wilde doen als ze belangstelling had," vertelde de 57-jarige acteur volgens het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly. "Ze zei: ik ben geïnteresseerd." De vrouwelijke hoofdrol in het origineel uit 1992 werd vertolkt door Whitney Houston. Costner vertelde in februari op de begrafenis van de zangeres dat hij hard had gevochten voor haar hoofdrol in The Bodyguard. Dat was hij ook van plan voor Lady Diana.

"Ik vertelde haar dat ik net zo goed voor haar zou zorgen als ik voor Whitney had gedaan." Costner ontving een eerste versie van het scenario op 31 augustus 1997, de dag dat de Britse prinses om het leven kwam bij een auto-ongeluk. Costner liet eerder al los dat hij in het vervolg op The Bodyguard wederom een bewaker zou spelen, die dit keer een prinses zou moeten redden van de paparazzi en stalkers. Daarna zouden de twee verliefd op elkaar worden.

Het interview van Cooper met Costner wordt in mei uitgezonden.


Lady Di wilde rol in Bodyguard 2 (Foto: Novum)