VVD en PVV wensen Cohen alle goeds toe

Stef Blok wenst Job Cohen alle goeds toe in zijn verdere loopbaan. Dat laat de fractieleider van de VVD in een reactie op het vertrek van Cohen als politiek leider van de PvdA in een reactie weten.

"Ik wens Job Cohen alle goeds toe in zijn verdere loopbaan." Blok wil niet ingaan op de vraag wie de PvdA'er zou moeten opvolgen. "De opvolging zie ik als een interne kwestie van de PvdA."

PVV-leider Geert Wilders reageert in vergelijkbare bewoordingen. Het is een 'interne PvdA-kwestie waar ik niet inhoudelijk op reageer', laat de gedoogpartner per sms weten. "Ik wens hem overigens persoonlijk het beste toe."

Jolande Sap (GroenLinks) spreekt haar waardering uit voor Cohen en betreurt zijn besluit om de Tweede Kamer te verlaten. "Ik heb Job Cohen leren kennen als een plezierig mens en altijd prettig met hem samengewerkt", laat de fractieleider weten. "De Nederlandse politiek zal altijd behoefte houden aan mensen die kunnen binden, het is jammer dat hij zich genoodzaakt voelt om te stoppen."

Op Twitter wordt ook gereageerd op het vertrek van Cohen. Henk Jan Ormel (CDA), op werkbezoek in Tunis, noemt het een 'persoonlijk drama' en zegt respect voor Cohen te hebben. Bij de SP twittert Kamerlid Nine Kooiman over het nieuws. "Heftig nieuws zeg van aftreden Cohen. Zo'n heftige loopbaan wens je niemand toe."