Pepe: "Het was geen opzettelijke actie"

Pepe heeft zijn excuses aangeboden aan Lionel Messi. In de kraker tegen FC Barcelona ging de verdediger op zijn hand staan.

"Het was geen opzettelijke actie. Het komt niet in mijn hoofd voor om een collega pijn te doen. Als Messi zich beledigt voelt, dan bied ik hierbij mijn excuses aan. Ik gooi wel altijd mijn ziel en zaligheid in een wedstrijd, met de bedoeling de belangen van mijn club te verdedigen", aldus Pepe op de officiële website van Real Madrid.

Ook Real Madrid-coach José Mourinho plaatste een voorzichtige kanttekening. "Ik heb de actie niet waargenomen. Maar als hij inderdaad bewust op de hand van Messi is gaan staan, dan is dat verwerpelijk."

De Portugees is vaker negatief in het nieuws door zijn onbesuisde acties. Ook in de bekertopper wist hij van wanten maar werd gespaard en ontsnapte aan meerdere rode kaarten. Mogelijk volgen er, na het bestuderen van de tv-beelden door de Spaanse voetbalbond, nog sancties tegen Pepe, wat kan inhouden dat hij voor een aantal wedstrijden geschorst wordt. Ook de Madrilenen zelf kunnen hem een straf opleggen.

Hieronder de beelden.


Oordeel zelf, opzet of niet? (Bron: YouTube)