[CL] Uitschakeling dreigt voor Chelsea

Voor het eerst sinds het seizoen 2002/03 lijkt Chelsea de achtste finales van de Champions League mis te lopen. De Londense ploeg zal tijdens de laatste groepswedstrijd tegen Valencia vol aan de bak moeten om zich te plaatsen voor de knock-outfase van het miljoenenbal.

Op het eigen Stamford Bridge heeft Chelsea aan een winst of doelpuntloos gelijkspel genoeg om zich hiervoor te kwalificeren. Mocht Valencia gelijkspelen mét doelpunten of zelf winnen, dan gaan de Spanjaarden op basis van onderling resultaat door. Op dit moment hebben Chelsea en Valencia beiden acht punten uit vijf duels.

Bayer Leverkusen, dat zich twee weken terug door een 2-1 zege op Chelsea, wist te kwalificeren voor de achtste finales, gaat op bezoek bij het Racing Genk van trainer Mario Been. Been liet weten dat de ploeg zich tegen de Duitsers wil revancheren van het 7-0 verlies van twee weken terug tegen Valencia. Ook voor Racing Genk staat er niets meer op het spel, aangezien de Belgische ploeg met slechts twee puntjes op de laatste plek staat.