'Stoeltje Trulli bij Team Lotus in gevaar'

Het lijkt er op dat Jarno Trulli zich zorgen moet gaan maken over zijn Formule 1-toekomt. De inmiddels 37-jarige Italiaan rijdt momenteel voor Team Lotus en heeft inmiddels een contract op zak voor 2012, maar volgens 422race overweegt teameigenaar Tony Fernandes op zoek te gaan naar een jonge rijder.

Trulli heeft dit seizoen veel problemen met de stuurbekrachtiging en staat volledig in de schaduw van teamgenoot Heikki Kovalainen die het de gevestigde teams regelmatig lastig kan maken. Trulli heeft meer moeite om uit het achterveld te komen en daarom zou de teamleiding van Team Caterham, zoals de renstal volgend jaar zal gaan heten, overwegen om de Italiaan in te ruilen.

Volgens 422race staan meerdere rijders met geld klaar om in te stappen. Zo valt de naam van Virgin-coureur Jerôme d'Ambrosio die bij die renstal hoogst waarschijnlijk opgevolgd wordt door Charles Pic. Ook HRT-rijder Daniel Ricciardo en zijn mede Red Bull-protegé Jean Eric Vergne worden genoemd. Voor de rol als derde rijder bij Caterham is Davide Valsecchi in beeld.

Laatstgenoemde heeft ook zijn zinnen gezet op Lotus Renault GP dat nog steeds niet weet wat het met de situatie rond de Pool Robert Kubica aan moet. Bij dit team wordt ook Giedo van der Garde genoemd die bereid zou zijn om acht miljoen euro mee te nemen.