Adele herovert koppositie in albumlijst weer

Adele heeft haar vertrouwde plekje in de albumlijst weer te pakken. De 23-jarige zangeres, die deze week wegens stemproblemen haar hele Amerikaanse toer cancelde, voert de hitlijst weer aan. Adeles tweede plaat 21 staat in totaal al 37 weken in de hoogste regionen van de Album Top 100.

De afgelopen weken moest Adele genoegen nemen met de tweede plek. De Dijk en Super Heavy, de supergroep van onder anderen Mick Jagger en Joss Stone, hielden de Britse zangeres van de koppositie. Deze week verslaat Adele De Dijk, dat met de nieuwe plaat Scherp de Zeis op de tweede plaats staat. De finalisten van het Junior Songfestival maken de top drie compleet met hun verzamelalbum, terwijl Superheavy naar de zevende plaats zakt.

De Single Top 100 wordt deze week aangevoerd door Jan Smit. Zijn Hou Je Dan Nog Steeds Van Mij, waarvoor de Volendammer vrijdag een gouden plaat kreeg, stijgt achttien plaatsen. Somebody That I Used to Know van Gotye featuring Kimbra en We Found Love van Rihanna en Calvin Harris maken de top drie compleet.