'Makers Kick-Ass hebben geen tijd voor tweede deel'

Een vervolg op de superheldenfilm Kick-Ass kan alleen met andere makers. Door het succes van de eerste film zijn de agenda's van de makers overvol. Dat zegt Mark Millar, die de stripboeken maakte en de eerste film produceerde, in een interview met de Los Angeles Times.

"De eerste film heeft van ons allemaal de carrière gelanceerd", zegt de Schotse striptekenaar. "Iedereen die erbij betrokken was, werd ineens van alle kanten gevraagd voor nieuwe projecten. Het bij elkaar krijgen van de oude kliek is nu nagenoeg onmogelijk."

De stripserie van Kick-Ass bestaat uit drie boeken, waarvan alleen het eerste is verfilmd, met Nicolas Cage, Aaron Johnson en Chloë Grace Moretz in de hoofdrollen. De film had een matige eerste week, maar met een opbrengst van 98 miljoen dollar en een budget van slechts dertig miljoen was de film toch een succes.

Plannen voor een tweede deel, Kick-Ass: Balls to the Wall, bestaan al geruime tijd, maar het kwam nooit tot concrete productieplannen. Volgens Millar is ook de aanwezigheid van Matthew Vaughn in de regisseursstoel onzeker. "Ik denk dat Matthew coscenarist wordt, net als George Lucas toen hij The Empire Strikes Back maakte, en de megafoon aan iemand anders geeft."