Foto's hooligans mogelijk op grote schermen

De verdachten van de rellen bij het stadion van Feyenoord krijgen een laatste kans om zich vrijwillig bij de politie te melden. De komende dagen wordt de hulp van het publiek ingeroepen om ze op te sporen. Hierbij worden mogelijk ook grote beeldschermen met daarop foto's van verdachten in Rotterdam geplaatst.

Dat schrijft burgemeester Ahmed Aboutaleb dinsdag in een brief aan de gemeenteraad. Dinsdagavond wordt in het tv-programma Opsporing Verzocht een getuigenoproep gedaan.

Degenen die zich schuldig hebben gemaakt aan de rellen, krijgen een verbod voor het stadion en de omgeving opgelegd. Ook wordt geprobeerd de schade op de daders te verhalen. De zaken van de verdachten worden zo veel mogelijk via het snelrecht afgehandeld.

Dinsdagavond overhandigden Feyenoord-supporters voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord-AGOVV een petitie waarin geweld wordt afgekeurd aan medewerkers van de club. In totaal hebben meer dan 22 duizend mensen de petitie ondertekend.

Supporters hielden zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen De Graafschap een gewelddadige protestactie tegen het beleid van de club. Ze bestormden het Maasgebouw en staken vuurwerk en fakkels af. Agenten trokken hun dienstwapens om de menigte in bedwang te houden. Een aantal mensen werd opgepakt, van wie een aantal ook weer is vrijgelaten.