[US Open] Stosur klopt S. Williams in finale

Samantha Stosur heeft verrassend de US Open op haar naam geschreven. De Australische tennisster was op Flushing Meadows in de finale van het enkelspel met 6-2 en 6-3 te sterk voor thuisfavoriete Serena Williams. Het was voor Stosur haar eerste zege in een Grand Slam na vorig jaar in Parijs al eens de finale gehaald te hebben.

Stosur begon goed aan het duel en werd mede geholpen door het hoge aantal afzwaaiers dat Williams in de finale produceerde. Na een half uur spelen had de sterk spelende Australische dankzij een dubbele break de eerste set binnen.

In de tweede set werd de partij overschaduwd door een uitbarsting van Williams. De Amerikaanse schreeuwde het uit na een forehand waarmee ze een punt pakte, maar omdat de scheidsrechter vond dat de rally op het moment van de schreeuw nog niet uitgespeeld was moest het punt overgespeeld worden. Williams werd woedend en kreeg een waarschuwing voor een scheldkannonade.

Williams leek zich hiermee in de wedstrijd te vechten en haar spelniveau op te krikken, maar Stosur bleef kalm en plaatste op de stand van 3-3 in het tweede bedrijf de beslissende break. Vervolgens maakte de Australische het op de service van Williams op haar derde matchpoint af.