Kim Kardashian getrouwd in zwart-wit

Kim Kardashian heeft zaterdagavond het jawoord gegeven aan basketballer Kris Humphries. De ceremonie en het feest na afloop van de huwelijksvoltrekking hadden als thema zwart-wit, weet entertainmentzender E! Kardashian dankt haar bekendheid aan de zender, die al vier jaar een realityshow over haar familie uitzendt.

Kardashian trouwde in een ivoorkleurige japon van ontwerpster Vera Wang. De strapless jurk met strak bovenlijf had een lange sleep. De bruid had haar haren opgestoken en droeg een sluier en diamanten juwelen in het haar. Foto's van Kardashians trouwjurk zijn pas vanaf vrijdag te zien: de 30-jarige realityster verkocht de kiekjes exclusief aan het Amerikaanse blad People.

De bruidegom had voor de officiële ceremonie voor een pak van Ermenegildo Zegna gekozen. De 26-jarige Humphries droeg een wit jasje met witte vlinderdas. Op het feest na de huwelijksvoltrekking droeg hij een zwart jasje met bijpassende das. Kim kleedde zich twee keer om tijdens het feest, maar bleef trouw aan ivoorkleurige jurken van Vera Wang.

Voor de bruiloft reisden zo'n 450 familieleden en vrienden af naar de Californische rijkeluisplaats Montecito. Kris en Kim trouwden in de achtertuin van een villa die ze hadden afgehuurd. Onder de genodigden waren sterren als Avril Lavigne, Lindsay Lohan met haar moeder en zusje, Eva Longoria en Spice Girl Mel B. Alle gasten moesten zich houden aan het kledingvoorschrift zwart-wit.

Kim liep aan de arm van haar stiefvader Bruce Jenner naar het altaar. Kims vader, advocaat Robert Kardashian, overleed in 2003. "Ik had mijn vader er vandaag graag bij willen hebben en aan zijn arm naar het altaar gelopen", vertelde Kim. "Maar ik weet dat hij er toch bij is. Ik voel zijn liefdevolle aanwezigheid overal om me heen. Ik hou van je en mis je, pap."

Kims zussen Khloé en Kourtney speelden een belangrijke rol bij de bruiloft. Beiden waren, net als Kims jongere zusjes Kylie en Kendal en Kris' zus Kaela, bruidsmeisje. De ringen werden naar het echtpaar gebracht door Kims 1,5 jaar oude neefje Mason.