Jochie (15) heeft seks met vriendin (13): werkstraf

In Zweden is een 15-jarige jongen veroordeeld wegens seks met zijn vriendin. Het meisje is namelijk slechts 13 lentes, en dat is in het Scandinavische land veel te jong om de liefde te bedrijven.

De bronstige puber moest gisteren voor de rechtbank van Helsingborg verschijnen. Hoewel de ontknaapte knaap blijft volhouden dat de relatie vrijwillig was, was de rechter er nog niet zo zeker van. Er is geen bewijs dat de seks vrijwillig was en het is niet duidelijk of er geen sprake is van aanranding.

Het meisje, tijdens de vrijpartijen 13 jaar en 10 maanden jong, biechtte in februari aan haar moeder op een vriendje te hebben dat haar regelmatig uitwoonde. Moeders was het niet eens met de relatie en stapte naar de politie.

De jongen ontkende iets strafbaars te hebben gedaan. Het meisje en hij waren stapelgek op elkaar en de wellustige handelingen werden met haar volledige instemming voltrokken. Een lagere rechtbank sprak de jongen in mei vrij van seks met een minderjarige. Een hogere rechtbank oordeelde gisteren dat de jongen ondanks zijn leeftijd wel degelijk strafbaar is en veroordeelde hem tot een werkstraf.