Cruijff: "geruchten over vertrek bij Ajax voorbarig"

Johan Cruijff weerspreekt berichten dat hij dreigt op te stappen bij Ajax. Hij is wel geïrriteerd over de scepsis ten aanzien van Tscheu La Ling, in wie hij een goede algemeen directeur voor Ajax ziet, maar noemt berichten over een vertrek tegenover Voetbal International voorbarig. "Het wordt weer eens overdreven, zoals zo vaak gebeurt in de media."

De afgelopen dagen doken berichten op dat Cruijff dreigde met een vertrek omdat de raad van commissarissen het niet ziet zitten in Ling. De huidige eigenaar van de Slowaakse voetbalclub AS Trencin zou te licht worden bevonden. "Vinden sommigen hem te licht? Wat een onzin! Wanneer ben je dan zwaar genoeg?", vraagt Cruijff zich af.

Volgens Cruijf heeft Ling het bij Trencin als zakenman en als voetballer uitstekend gedaan. "Punt is dat mensen die twijfels hebben allemaal nieuw zijn bij Ajax en weinig van voetbal weten. Het valt nog te bezien wat ik doe als ze toch niet voor Ling zouden kiezen, maar ik zou dat in ieder geval onbegrijpelijk vinden."