Ling: "Wacht nog steeds op vervolggesprek"

Binnen Ajax zijn er twijfels over de geschiktheid van Tscheu La Ling als algemeen directeur. Zelf wacht hij rustig af wanneer de club opnieuw met hem in gesprek gaat.

"Na mijn kennismakingsgesprek met de nieuwe commissarissen heb ik, zoals gevraagd, mijn ideeën op papier gezet", legt Ling uit tegen Voetbal International. "Daarna zou het logisch zijn verder te kijken of er een basis is voor samenwerking. Op dat vervolggesprek wacht ik nog steeds. De bal ligt nu bij Ajax."

Toch verandert dat niks voor Ling. "Wat mij betreft is er aan de situatie niks veranderd, het lijkt me nog steeds een mooie uitdaging. Ik heb er inmiddels voor gezorgd dat er geen sprake kan zijn van belangenverstrengeling vanwege mijn betrokkenheid bij AS Trencin in Slowakije, dus dat kan het probleem niet zijn."

Johan Cruijff ziet Ling als beste kandidaat voor de functie, maar binnen de club ondervindt hij veel weerstand. Cruijff heeft inmiddels gedreigd om op te stappen bij Ajax als hij zijn zin niet krijgt. De beoogde nieuwe raad van commissarissen van de Amsterdamse club overlegt vandaag over de problemen die er zijn ontstaan rondom de benoeming van een nieuwe algemeen directeur.