Hockeyers winnen vierlandentoernooi

De Nederlandse hockeyers zijn de winnaar geworden van de Rabo 4-Nations. het won vandaag met 4-0 van Pakistan en eindigde daardoor in het toernooi boven Engeland.

Nederland kwam na negen minuten op voorsprong toen jeroen Hertzberger zeer alert was bij het nemen van een lange corner vanaf rechts die hij keihard in de cirkel pompte.  Daar dook Floris Evers op bij de eerste paal en versloeg doelman Salman Akbar met een snelle polsbeweging. Een kwartier voor rust kwam Nederland op 2-0 toen Weusthof een strafbal benutte. Vlak voor rust kwam Oranje op 3-0 toen Weusthof scoorde uit een strafcorner.

In de tweede helft wist Nederland nog eenmaal te scoren. hertzberger scoorde na voorwerk van Floris Evers en Robert Kemperman. In de slotfase kreeg het de kans een nog grotere voorsprong te nemen. Ditmaal wist Weusthof echter een strafcorner niet te benutten en ook Evers was nog dicht bij een doelpunt, maar hij sloeg net naast.