'3DS-problemen zijn voorbij'

De Nintendo 3DS heeft het niet gemakkelijk. Er is veel kritiek over onder andere het aantal toptitels en het ontbreken van de online eShop. Volgens Reginald Fils-Aime heeft Nintendo die twee grootste problemen nu opgelost en houdt niets de nieuwe handheld van Nintendo nog tegen op weg naar de top.

Reggie heeft in een interview met Kotaku toegegeven dat er flink wat kritiek was op Nintendo 3DS. Na een sterke launchdag en eerste week kakte alles wat in qua verkopen en blijft 3DS achter bij zijn voorganger. Hierop is Nintendo gaan praten met consumenten en deze gaven twee problemen aan. Het gemis van grote Nintendo-titels en het ontbreken van online features. Met de release van Ocarina of Time en de eShop zijn die twee problemen verleden tijd.

Tevens merkt Reggie op dat er een hele stapel Nintendo-games uit gaat komen met grote namen. Vanaf nu tot eind van dit jaar komen Star Fox, Kid Icarus, Mario Kart en Super Mario. Voor volgend jaar staan daarnaast nog Luigi's Mansion 2, Smash Bros. en Animal Crossing in de planning.

Wat betreft de online features hebben ze volgens Reggie grote stappen gemaakt met de eShop. We vinden daar op dit moment al drie grote GameBoy-titels: Super Mario Land, Donkey Kong '94 en The Legend of Zelda: Link's Awakening. Deze Virtual Console, gecombineerd met de beschikbare DSiWare-games zorgen voor een groot aanbod aan titels. Bovendien kunnen we gebruik maken van een internetbrowser en is SpotPass nu volledig beschikbaar. On demand films bekijken, via Netflix, wordt in de zomer mogelijk voor Amerika.

Ondanks dat Nintendo 3DS nu pas op stoom lijkt te komen is Nintendo het niet eens met de stelling dat de launch te vroeg was. Ze hoopten wel op een kleinere leegte tussen de launch en de verschillende releases, maar dat zijn zaken waar je niet altijd rekening mee kan houden.

Reggie
Reginald Fils-Aime, Nintendo of America