[E3] Stembesturing speerpunt voor Xbox 360

Gamers met een Xbox 360 kunnen die nog dit jaar met hun stem besturen. Er komt dit najaar een stemgestuurde Bing-zoekmachine, waarmee naar games en films gezocht kan worden. Om entertainment nog centraler te stellen op de Xbox-spelcomputer gaat Microsoft samenwerken met Youtube en diverse televisiezenders.

De softwaregigant kwam maandag met zijn aankondigingen tijdens een persconferentie op de E3-beurs in Los Angeles. Het is niet bekend of en wanneer Microsoft een samenwerking aangaat met een Nederlands televisiekanaal.

Niet alleen het menu en de zoekmachine Bing kunnen bestuurd worden met de stem, maar ook spellen gaan stemcommando's ondersteunen. Zo kunnen spelers gesprekken voeren in Mass Effect 3 en tactische keuzes maken in het schietspel Ghost Recon: Future Soldier.

Naast de mogelijkheid games met de stem te besturen, ondersteunen ook meer games bewegingsbesturing van de Kinect-camera. Microsoft heeft het racespel Forza Motorsport 4 in petto en het rollenspel Fable: The Journey.

Electronic Arts heeft bevestigd dat onder andere Fifa 12, De Sims 3: Huisdieren en het gladiatorenspel Ryse gebruikmaken van de bewegingsbesturing. Game-uitgever Ubisoft maakte bovendien bekend dat alle games uit de Tom Clancy-serie Kinect gaan ondersteunen.


Stembesturing speerpunt voor Xbox 360 (Foto: Novum)