Du Chatinier weg bij Utrecht

FC Utrecht-trainer Ton du Chatinier krijgt voor het weekeinde uitsluitsel over zijn toekomst. De positie van de coach in de Domstad staat onder druk.

Een dezer dagen evalueert de club de prestaties van Du Chatinier, meldt De Telegraaf. Naar verwachting wordt hij ontslagen voor de teleurstellende prestaties van dit seizoen. FC Utrecht neemt geen deel aan de play-offs om Europees voetbal, omdat het niet bij de eerste acht in de competitie eindigde.

Technisch directeur Foeke Booy erkent dat een ontslag van Du Chatinier tot de mogelijkheden behoort. "Het kan alle kanten uitgaan", zegt Booy. Grootaandeelhouder Frans van Seumeren uitte al meermaals kritiek op de tegenvallende prestaties van de club.

De positie van assistent-trainer Jan Wouters staat niet ter discussie. Erwin Koeman, Marco van Basten en Johan Neeskens worden genoemd als nieuwe hoofdcoaches in Utrecht.

Update 10:40 uur

Zojuist is bekendgemaakt dat FC Utrecht en Ton du Chatinier uit elkaar gaan. Du Chatinier, die nog een contract had tot medio 2012, heeft teleurgesteld op het nieuws gereageerd en heeft aangegeven per direct zijn activiteiten bij de club te staken.