Skarsgård: Seks met Paquin is als incest

Alexander Skarsgård vond zijn romantische scènes met tegenspeelster Anna Paquin erg moeilijk om te spelen. In de vampierserie True Blood hebben de twee een romance, maar in werkelijkheid zijn de acteurs al jaren goede vrienden. "Anna is als een zusje voor mij. Die scènes vergden nogal wat acteerwerk", zegt de 34-jarige Zweed tegen de Amerikaanse krant USA Today.

Paquin is getrouwd met tegenspeler Stephen Moyer, de twee ontmoetten elkaar op de set van True Blood. Ook Skarsgård kent Moyer sinds het begin van de serie. "Het is voor Steve en de rest volkomen helder hoe het zit", zegt Skarsgård.

Over zijn 59-jarige vader Stellan, die momenteel te zien is in de stripverfilming Thor, is Alexander wat minder zachtaardig. "Ik geloof niet dat ik acteur ben geworden om met hem te concurreren. Maar ja, hij was niet zo vaak thuis als andere vaders. Misschien ben ik wel gaan acteren om zijn aandacht te krijgen. Dat is nu wel anders. We moeten voor hem zorgen, want hij is echt over the hill."

Vader Stellan weet de familiaire steekjes onder de gordel prima te waarderen. "Natuurlijk voel ik me bedreigd", zegt hij over enkele van zijn zoons die acteur zijn geworden. "Ze zijn allemaal knapper, jonger en willen me dood."


Skarsgård: Seks met Paquin is als incest (Foto: Novum)