Dertig auto's bekrast in Den Haag

In de Haagse wijk Segbroek zijn vorige week tientallen auto's bekrast. Inmiddels hebben dertig gedupeerden aangifte gedaan, meldt de politie maandag. De dader of daders zijn nog niet achterhaald, maar mogelijk is er een verband met een zaak die vorig jaar speelde.

De auto's werden vernield in de Kortenhoefsestraat en omgeving, in de nacht van 5 op 6 mei. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen. Gedupeerden die nog geen aangifte hebben gedaan, wordt opgeroepen dit alsnog te doen.

De politie sluit niet uit dat de vernielingen verband houden met gebeurtenissen van 31 mei vorig jaar. Agenten hielden toen op aanwijzingen van bewoners rond de Van Boecopkade in Segbroek een 37-jarige Hagenaar aan op verdenking van autovernielingen. In de dagen daarna deden zo'n vijftig gedupeerden aangifte van vernielingen aan hun auto's. Banden waren lekgestoken of lak was bekrast.

De achtergrond van dat incident bleek in de relationele sfeer te liggen. Op basis van aanwijzingen sluit de politie niet uit dat dat nu weer het geval is.