Obama omhoog in peilingen na dood Bin Laden
President Barack Obama noemde de dag dat Osama bin Laden werd gedood al een 'goede dag voor de Verenigde Staten'. Peilingen laten nu zien dat het ook een goede dag voor de president zelf was.
De populariteit van de president is sinds maandag flink gestegen, blijkt uit twee onderzoeken. De peilingen werden gehouden nadat de details waren vrijgegeven van de operatie waarbij Bin Laden in Pakistan werd gedood. De onderzoeken tonen ook aan dat de Amerikanen wel bang zijn voor vergeldingsacties, maar ook dat ze meer vertrouwen hebben in Obama als hoogste baas van het leger.
Hoewel de dood van Bin Laden in de VS en wereldwijd veel aandacht krijgt, is het nog maar de vraag of Obama daar over anderhalf jaar bij de verkiezingen van kan profiteren. Vooral na een stevige campagnestrijd is het afwachten hoeveel het opsporen van het Al Qaidakopstuk in het stemhokje waard blijkt.
Uit de onderzoeken blijkt bovendien dat er een duidelijke lijn zichtbaar is tussen degenen die de dood van Bin Laden aan Obama toeschrijven en anderen die vinden dat zijn voorganger George Bush het krediet zou moeten krijgen.
China doet hetzelfde vermoed ik maar dan met Taiwan/Japan en de Korea's
Ondertussen in Europa ontstaan er opstanden en rellen tegen moslims waar (Frankrijk/Engeland/Duitsland en ook NL)
V.S. zelf blijft buiten schot maar kan wel aanslagen e.d. verwachten.
Vanuit Mexico misschien een doorstoot naar Venezuela en Colombia
Maar goed dit is allemaal koffiedik kijken, maar wordt wel complex.
Uiteindelijk moet dit wel leiden tot een Orwelliaanse samenleving. Waarin 1 overheid/ 1 munt en zelfs misschien wel 1 godsdienst de vrede weer bewaren.
Orde scheppen uit de chaos.
We gaan hoe dan ook een onstuimige periode tegemoet.
Wat ik boven beschreef hoeft trouwens ook niet in 1 keer plaats te vinden gaan altijd jaren overheen. V.S begon zich ook pas na Pearl Harbour echt te bemoeien met WO2 En U.K heeft ook toegekeken hoe Polen en Nederland werden overmeesterd.
Pas zodra er echt iets op het spel komt te staan gaan partijen zich ermee bemoeien.
Jouw visie op China kan ook de juiste zijn. maar in het verleden zijn er al conflicten geweest tussen Japan en China. En China ziet Taiwan nog steeds als onderdeel van het land.
Zie China en India nog niet zo gauw met elkaar in conflict komen en dat wil ik eerlijk gezegd ook niet zien de 2 grootste landen m.b.t bevolking met elkaar de strijd aangaan.
Rusland heeft al wat spanningen met Georgië en Belarus en die kleine staatjes zullen zich zo overgeven omdat ze simpelweg niks kunnen betekenen als ze gaan vechten (beetje NL/ Duitsland verhaal van WO2)
Polen zal vanuit strategisch oogpunt aangevallen kunnen worden er zijn al eerdere provocaties geweest bijvoorbeeld het raketschild heersen wel zeker spanningen.
Strategisch gezien zitten we in Ieder geval goed in Nederland. Zowel ten Westen/Oosten als Zuiden van ons hebben wij de grootmachten van de EU om ons heen.
Machtsblokken zijn zich al wel aan het vormen :
1. V.S. + E.U + Israël
2. China/Rusland
3. Moslimlanden (Iran/Syrië/Libië)
Het begint met Partij 3 en in een later stadium worden partij 1 en 2 erbij betrokken vermoed ik.
http://www.marxist.com/assasination-bin-laden.htm
het enige wat bush moet krijgen is meer views van de youtube filmpjes waarin hij hard faalt.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken