Schwarzenegger in Terminator 5

Arnold Schwarzenegger kruipt opnieuw in de huid van cyborg The Terminator. Hij heeft het contract al getekend en nu wordt gezocht naar een filmstudio die de vijfde Terminator-film wil maken, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

De 63-jarige Schwarzenegger werkt druk aan zijn rentree op het witte doek. Hij kondigde vorige maand de actieheld The Governator aan. De naam verwijst naar zijn beroemde personage The Terminator en de voormalige functie van Schwarzenegger als gouverneur van Californië. Van The Governator worden een tekenfilmserie, een game en een actiefilm gemaakt.

Schwarzenegger hoopt dat de vijfde Terminator-film nu ook van de grond komt. In de vierde film, Terminator Salvation uit 2009, speelde Schwarzenegger geen rol. De hoofdrollen waren weggelegd voor Christian Bale en Sam Worthington.

Fast & Furious 5-regisseur Justin Lin wordt genoemd als regisseur van de nieuwe Terminator-film. Of de Taiwanese regisseur al heeft getekend, is niet bekend. Regisseur McG van Terminator Salvation kondigde ook aan graag deel vijf te willen regisseren, maar hij lijkt te worden gepasseerd.

Vorig jaar werden de filmrechten voor de Terminator-franchise verkocht. Schuldeiser Pacificor kocht de rechten van de filmserie op voor 29,5 miljoen dollar. Sindsdien is het stil rondom de actiefilms over mens versus machine. Halcyon Entertainment kreeg financiële problemen, omdat Terminator Salvation niet zo succesvol was als werd verwacht.


'I'll be back!' (Foto: Novum)