Vrijspraak in Tilburgse moordzaak

De 28-jarige Sherwin M. uit Tilburg, die wordt verdacht van de moord op de 45-jarige Frans Loomeijer, is maandag door de rechtbank in Breda vrijgesproken. De officier van justitie had eerder vijftien jaar cel geëist tegen de Tilburger. Het slachtoffer werd op 5 juni 2009 door een kogel op de Tartinistraat om het leven gebracht.

De rechtbank oordeelde dat er onvoldoende bewijs is dat de verdachte de man heeft neergeschoten. De twee belangrijkste getuigenverklaringen en de foto's die als bewijs moesten dienen worden als onbetrouwbaar beschouwd, omdat de twee getuigen volgens de rechters het gezicht van de schutter niet goed konden zien.

Wel zijn er aanwijzingen die wijzen op betrokkenheid van M. bij de moord. Zo zou hij eerder ruzie hebben gehad met het slachtoffer en is zijn mobiele telefoon in de buurt van de schietpartij gevonden. Deze aanwijzingen vormen op zich echter niet genoeg bewijs.

Direct na de schietpartij op de Tartinistraat werden al twee mannen opgepakt, maar deze bleken niets met de zaak te maken te hebben.

Het Openbaar Ministerie weet nog niet of het in hoger beroep gaat, hoewel er wel 'een groot gat zit tussen vijftein jaar en niets'. Eerst wordt het vonnis bestudeerd, zegt een woordvoerder.