Killzone 3 komt binnen op achtste plaats

Het Nederlandse schietspel Killzone 3 heeft in zijn eerste week de achtste plaats in de top tien veroverd. Dat blijkt uit de verkooplijst van marktonderzoeksbureau GfK. De game voor de Playstation 3 moet nog altijd een ander schietspel voor laten gaan. Call of Duty: Black Ops voor dezelfde spelcomputer staat op de derde plaats.

Muziekgame Just Dance 2 voor de Nintendo Wii heeft zijn opmars van vorige week doorgezet. Het spel werd afgelopen week het meest verkocht, gevolgd door De Sims 3 voor de pc en de Call of Duty-game.

Donkey Kong: Country Returns voor de Nintendo Wii doet het nog altijd goed. De adventuregame staat dertien weken in de lijst en staat nu op de vierde plaats.

Naast Killzone 3 heeft geen enkele andere nieuwe game een plaats in de algemene top tien veroverd. Het vechtspel Marvel vs Capcom 3 staat op de zesde plaats van de bestverkochte Xbox 360- en Playstation 3-games. Het schietspel Bulletstorm is terug te vinden op de tiende plaats van de pc-lijst en de tweede plaats van de Xbox 360-lijst.

01. Just Dance 2 (Nintendo Wii)
02. De Sims 3 (pc)
03. Call of Duty: Black Ops (Playstation 3)
04. Donkey Kong: Country Returns (Nintendo Wii)
05. Mario vs Donkey Kong: Mini-Land Mayhem (Nintendo DS)
06. Wii Fit Plus (Nintendo Wii)
07. New Super Mario Bros (Nintendo Wii)
08. Killzone 3 (Playstation 3)
09. De Sims 3: Na Middernacht (pc)
10. Gran Turismo 5 (Playstation 3)