[PL Darts] Barney verslaat wereldkampioen Lewis

In de derde speelronde van de Premier League Darts 2011 heeft Raymond van Barneveld PDC-wereldkampioen Adrian Lewis weten te verslaan. In een fraaie partij van beide kanten won onze landgenoot uiteindelijk met 6-8. Gary Anderson behoudt de leiding in het klassement.

De partij tussen Van Barneveld en Lewis ging in de beginfase gelijk op. Barney pakte na zes legs spelen een 2-4 voorsprong en liep vervolgens knap uit naar 3-7. Onze landgenoot had daardoor aan één leg voldoende om de partij te beslissen. Lewis kwam echter even zo knap weer terug tot 6-7. In de veertiende en laatste leg van de partij besliste Van Barneveld alsnog de pot en wist met een dertiendarter de 6-8-zege binnen te halen. Volgende week staat er opnieuw een loodzware partij op het programma voor Van Barneveld. Titelhouder Phil Taylor is dan de tegenstander.

Gary Anderson heeft ook zijn derde partij in de Premier League Darts in winst weten om te zetten. The Flying Scotsman nam het op tegen Mark Webster, oudsider voor de titel. Anderson had totaal geen aan Webster, speelde zelf echter geen geweldige partij, maar wist wel met maar liefst 8-1 te winnen. De Schot miste veel dubbels, maar Webster kon daar niet van profiteren.

Phil Taylor lijkt zijn oude vorm weer te hebben teruggevonden. Tegen Terry Jenkins kwam de veelvoudig wereldkampioen en titelhouder in de Premier League Darts geen moment in de problemen. The Power liep razendsnel uit naar 4-0 en ging de pauze in met een 5-1 voorsprong. Ook in het tweede gedeelte van de partij kon Jenkins het Taylor nauwelijks lastig maken en ging daardoor kansloos met maar liefst 8-2 ten onder.

Simon Whitlock heeft zijn eerste zege in de Premier League Darts binnen. The Wizard ging in de vorige speelrondes ten onder tegen Gary Anderson en Raymond van Barneveld, maar herpakte zich tegen James Wade. Whitlock kwam rap met 4-1 voor, zag Wade vervolgens een 4-5 voorsprong pakken, maar uiteindelijk gaf The Machine de partij volledig uit handen. Whitlock profiteerde optimaal en won, in een zeer vijandige zaal richting beide spelers, met 8-5.

Uitslagen ronde 3 - 24 februari -
Odyssey Arena, Belfast

Naam Naam Uitslag
Gary Anderson Mark Webster 8-1
Simon Whitlock James Wade 8-5
Raymond van Barneveld Adrian Lewis 8-6
Phil Taylor Terry Jenkins 8-2


Stand

# Naam Winst Verlies Saldo
1. Gary Anderson 3 0 +14
2. Raymond van Barneveld 2 1 +4
Phil Taylor 2 1 +4
4. Adrian Lewis 1 2 +3
5. Simon Whitlock 1 2 -5
Mark Webster 1 2 -5
7. James Wade 1 2 -6
8. Terry Jenkins 1 2 -8


Programma ronde 4 - 3 Maart - Westpoint Arena, Exeter

Naam Naam
Terry Jenkins Simon Whitlock
Mark Webster Adrian Lewis
Gary Anderson James Wade
Raymond van Barneveld Phil Taylor