U2 in herkansing op Glastonbury Festival

U2 gaat dit jaar nogmaals proberen een spetterende show weg te geven op het Britse Glastonbury Festival. Vorig jaar moesten de rockers hun debuut op het grootste openluchtmuziekfestival ter wereld afzeggen. Dit jaar gaat de groep in herkansing, bevestigde U2 woensdag tijdens de uitreiking van de NME Awards.

De Ierse rockers sluiten de derde festivaldag af, vertelde gitarist The Edge. Geruchten dat U2 op Glastonbury zouden staan, deden al maanden de ronde. De Ierse rockband zou vorig jaar een van de publiekstrekkers zijn, maar moest afzeggen wegens rugklachten van frontman Bono. Meteen na de afgelasting werd gespeculeerd over een terugkeer in 2011.

"Er is iets magisch aan het podium van Glastonbury", vertelde The Edge. "We hebben veel zin in ons optreden en pakken de draad op waar we hem hebben laten vallen. We zien jullie daar."

Ook Beyoncé en Coldplay staan zeker op het Britse festival. Wie er verder dit jaar optreden, is nog niet bekend. De artiestenlijst van het muziekfeest, dat in oktober binnen vier uur uitverkocht, wordt dit voorjaar bekendgemaakt. Glastonbury vindt van 22 tot 26 juni plaats in het Engelse dorp Pilton.


U2 in herkansing op Glastonbury Festival (Foto: Novum)