[Jupiler League] Uitslagen speelronde 23

In de Jupiler League stond dit weekend een volledige speelronde op het programma. Hieronder kun je de uitslagen vinden. Daarnaast werden op maandag nog een aantal inhaalduels afgewerkt. Hieronder vind je het laatste actuele overzicht.

FC Zwolle dichterbij titel in Jupiler League

FC Zwolle heeft opnieuw in een stap in de richting van de titel in de Jupiler League gezet. De ploeg uit Zwolle won zondag namelijk met 3-1 van aartsrivaal Go Ahead Eagles en pakte daarnaast een voorspron van negen punten op RKC Waalwijk, dat eerder met 3-0 onderuit ging bij MVV.

Sjoerd Ars opende de score na een half uur voetbal, nadat hij een verkregen strafschop wist te verzilveren. Zeven minuten later gooide Eric Botteghin de derby al op slot door de tweede treffer van de middag voor zijn rekening te nemen. Na de pauze ging Go Ahead Eagles hartstochtelijk op zoek naar de aansluitingstreffer, maar vond deze uiteindelijk veel te laat. Joep van den Ouweland zorgde in de 82e minuut voor de 2-1. Het slotakkoord was echter weer voor FC Zwolle, dat via Ars de eindstand op 3-1 bepaalde.

FC Volendam lijdt dure nederlaag tegen FC Dordrecht

FC Volendam heeft een pijnlijke nederlaag geleden bij FC Dordrecht. Een 0-1 voorsprong werd omgebogen in een 4-1 overwinning voor de thuisploeg. Een doelpunt van Melvin Platje in de 26e minuut betekende dat het bezoekende Volendam met een voorsprong de rust in ging. Van die voorsprong bleef in de resterende vijfenveertig minuten weinig over.

Het was aan Marcel van der Sloot om vijf minuten na de rust de gelijkmaker te scoren. Vlak daarna pakte FC Dordrecht de voorsprong door een doelpunt van Moussa Kalisse, die net zes minuten daarvoor was ingevallen. Santy Hulst maakte in de zevenstige minuut het derde Dordtse doelpunt. Cecilio Lopes maakte het feestje vervolgens compleet door tien minuten later de 4-1 te maken. De nederlaag is slecht nieuws voor Volendam, dat RKC Waalwijk bij een overwinning had kunnen inhalen op de ranglijst.