Politie in actie tegen betogers Caïro

De politie in de Egyptische hoofdstad Caïro heeft in de nacht van dinsdag op woensdag betogers weggejaagd met inzet van traangas en waterkanonnen. Tienduizenden demonstranten tegen het bewind van president Hosni Mubarak wilden de nacht doorbrengen op het Tahrirplein in het centrum van de stad. Ze kondigden aan dat ze pas weg zouden gaan als Mubarak zou aftreden.

De politie begon rond 01.00 uur lokale tijd (middernacht Nederlandse tijd) aan de actie tegen de demonstranten. Die verspreidden zich over straten in de omgeving van het enorme verkeersplein, waar diverse belangrijke overheidsgebouwen staan.

De autoriteiten in Egypte maakten melding van ongeveer tienduizend betogers in Caïro. Waarnemers gaan uit van zeker het dubbele aantal en waarschijnlijk nog veel meer. De deelnemers aan het protest zongen leuzen tegen Mubarak, die al sinds 1981 aan de macht is in Egypte. In een wijk van Caïro scheurden demonstranten posters met de afbeelding van Mubarak van muren, waarna de papieren in brand werden gestoken.

Politie in actie tegen betogers Caïro
Politie in actie tegen betogers Caïro (Foto: ANP)