Doden bij protest in Egypte

Bij botsingen tussen betogers en de politie tijdens betogingen tegen de regering in verschillende steden in Egypte zijn dinsdag twee betogers en een politieman om het leven gekomen. Dat meldt een medewerker van het ministerie van Binnenlandse Zaken die anoniem wil blijven omdat hij niet bevoegd is informatie aan journalisten te verstrekken.

De twee betogers werden gedood tijdens demonstraties in Suez. Een had problemen met de luchtwegen en overleed als gevolg van het inademen van traangas. De ander werd dodelijk getroffen door een steen. Ook de politieman die in de hoofdstad Caïro omkwam kreeg een steen tegen het hoofd.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken riep dinsdag op tot een einde aan de protesten. Het ministerie zei dat de autoriteiten de betogers de kans wilden geven hun meningen naar voren te brengen, maar dat betogers 'volharden in provocatie'.

De demonstranten in Egypte zijn de straat opgegaan naar het voorbeeld van de demonstranten in Tunesië, waar uiteindelijk president Zine El Abidine Ben Ali is gevlucht.


Doden bij protest in Egypte (Foto: Novum)