IOC kan Russische GP uitstellen

De eerste Russische Formule 1 Grand Prix zou wel eens uitgesteld kunnen worden. Mocht het Internationaal Olympisch Comité het idee krijgen dat de voorbereidingen voor de race de Winterspelen van 2014, die ook in Sochi worden gehouden, hinderen dan dreigt het de wedstrijd uit te stellen.

Het Formule 1-circuit in Sochi wordt gebouwd rond enkele faciliteiten die ook voor de Spelen gebruikt gaan worden. De organisatie van de race hoopt dat het circuit in 2013 zodanig af zal zijn dat na de Spelen van 2014 de resterende voorbereidingen getroffen kunnen gaan worden om de wedstrijd doorgang te laten vinden.

IOC-directeur Gilbert Felli is hier sceptisch over. "Het is goed om een Formule 1-race in Rusland en Sochi te hebben, maar we willen niet dat de faciliteiten die voor de Grand Prix gebouwd worden de voorbereidingen voor de Spelen in gevaar brengen," zei hij tegen Reuters. "We hoorden dat er een GP in 2014 georganiseerd zou kunnen worden en hierover wilden we nadere uitleg. In het contract dat de Russen getekend hebben is een clausule dat als het IOC beslist dat het niet haalbaar is de race uitgesteld wordt naar 2015."